ONGD d'ajuda a la infància de l'Índia i Madagascar facebook twitter YouTube

UN DELS 20 PAÏSOS MÉS POBRES DEL MÓN

De gairebé 25 milions d'habitants que té el país, 7 i mig són analfabets. L'esperança de vida és de 65 anys i el 88% viu sota el llindar de la pobresa. El 35% de la població pateix malnutrició.

A les zones rurals, on viu la major part de la població, 2 de cada 10 persones té accés a l'aigua potable i únicament 3 de cada 100 té accés a les latrines. Així doncs, les nocions d'higiene són inexistents, afavorint la propagació de malalties que després, en la majoria dels casos, no podran ser atesos mèdicament, ja que es calcula que hi ha 2 metges i 3 llits d'hospital per cada 10.000 habitants.

Pel que fa a la infància, el 45,02% de la població és menor de 14 anys, la mortalitat infantil es troba dins dels països amb la taxa més alta. Una tercera part dels nens menors de 4 anys té el pes baix i la talla molt inferior a la que els correspon. Només es vacunen entre el 50% dels nens.

El 80% de la població pobra és d'origen rural, molts emigren a les ciutats, en recerca de millors condicions de vida per als seus fills, tot i que a les ciutats es troben després atrapats i amb menys recursos bàsics per viure. El canvi també suposa un cost emocional en tallar els vincles familiars de les àrees rurals, deteriorant la solidaritat local per a la supervivència.

El 34% de les adolescents entre 15 i 19 anys són mares. El 32% dels nens, entre 5 i 14 anys, treballa. Només el 3% arriba a la universitat.