ONGD d'ajuda a la infància de l'Índia i Madagascar facebook twitter YouTube

Viatge solidari, un punt de no retorn

15/10/2016

Madagascar, una illa llunyana, un país de contrastos, un dels llocs més bonics de la terra. Àfrica i Àsia abraçades en aquest món de diversitat humana, animal i geogràfica, amb ecosistemes i colors fascinants. Madagascar tal i com el coneixem, es va separar fa milers d’anys del continent africà i aquest aïllament ha fet que en el seu territori hi hagi multitud d’espècies animals i vegetals úniques al món, entre les que destaquen els lèmurs i casi tota la família de baobabs.

Però Madagascar té una població actual estimada de 23 milions d’habitants, amb una esperança de vida de 65 a 67 anys, tot i que la mitjana d’edat és de 20 anys i el 40% de la població en te menys de 15. El 70% de la societat malgaix viu sota el llindar de la pobresa. Segueixen encarant greus problemes de malnutrició crònica.

La casa d’hostes de YAMUNA, Maison Tsinjo té dos objectius clars, per una banda ha de donar un cop de mà en finançar la resta de projecte socials que duem a terme per compensar la casi inexistent ajuda al desenvolupament actual i per altra, com a espai de sensibilització dels visitants que s’hi allotgen. Aquests, quan tornen a casa podran donar veu als problemes que persisteixen en els països empobrits per sensibilitzar el nostre entorn a través de l’experiència viscuda, des d’un punt de vista crític i constructiu.